H συνταγή για τη πιο νόστιμη Κις λορέν (Quiche lorraine).Την δοκίμασα και ξετρελάθηκα. Δεν έχω φαει καλύτερη.
Συστατικά
Ζύμη τάρτας
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
6 κουταλιές κρύο νερό
Δείτε ακόμα: Κις λορέν λαχανικών (Quiche Lorraine)
Γέμιση
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
Καπνιστή πάπρικα
Μπέικον
Διάφορα κίτρινα τυριά
Μανιτάρια
Δείτε ακόμα: Λαχταριστή Κις Λορέν με Φύλλα Κρούστας για Μπουφέ!
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και το βούτυρο. Όταν πάρει τριφτή υφή προσθέτουμε το νερό και τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά και όταν γίνει ζύμη την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, σε αντικολλητικό χαρτί, λίγο μεγαλύτερο από την διάμετρό της. Αναποδογυρίζουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και στρώνουμε τις άκρες.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι και αλείφουμε με ασπράδι αυγού. Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα, τα αυγά και την πάπρικα.
Κάνουμε στρώσεις με τα υλικά μας και προσέχουμε η τελευταία στρώση να είναι από τυριά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ψήνουμε στους 180 μέχρι να σφίξει και να πάρει χρώμα.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Δείτε και άλλες συνταγές για κεράσματα και κολατσιό στο σχολείο εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15