Η τελεια ιδεα για το παρτυ!Πεντανοστιμα κοτοπιτακια με φυλλο γιαουρτιου και κρεμα
Υλικα
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
200 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 φακελάκι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα τομάτας
Λίγο θυμάρι
100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
Εκτελεση
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το γιαούρτι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Κόβετε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το προσθέτετε στη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το τυρί, τη σάλτσα τομάτας και το θυμάρι.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε μικρά τριγωνάκια.
Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση και τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε σχήμα κρουασάν.
Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους