Από τις πιο νόστιμες και απολαυστικές πίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Θυμίζει από εκείνες τις παραδοσιακές πίτες που μας έφτιαχνε η γιαγιά στο χωριό! Συνταγή για να παίρνουν και τα παιδιά στο σχολείο, στην εκδρομή, παντού!
Εκτέλεση
Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια, τα προσθέτουμε στο σπανάκι και τα αλατίζουμε. Τα τρίβουμε να μαραθούν. Τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο. Τρίβουμε την φέτα. Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε λαδωμένο ρηχό μεγάλο, ταψί περίπου 40 εκ.,
Στρώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Πεταχτά βάζουμε την μισή γέμιση. Καλύπτουμε με ένα σουρωμένα φύλλο, να μην εξέχει καθόλου, να εφαρμόζει στις άκρες του ταψιού. Ραντίζουμε ελαιόλαδο. Πεταχτά ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα άλλα δυο φύλλα αφού τα λαδώσουμε ενδιάμεσα. Τα φύλλα που σκεπάζουν την πίτα να μην εξέχουν από το χείλος του ταψιού. Τα σουρώνουμε ελαφρά να εφαρμόζουν στην περίμετρο.
Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού, επάνω στην πίτα ή στα στρίβουμε σε κόθρο.
Χαράζουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ραντίζουμε με λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί. Ψήστε το τελευταίο 20′ στην κάτω αντίσταση για να στεγνώσει καλά η κάτω πλευρά της πίτας και να γίνει τραγανή.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος