Υλικά
1 κιλό πατάτες baby καθαρισμένες και ολόκληρες
1 κ.σ. πάπρικα
250 γραμ. εμένταλ
250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
250 γραμ. ρεγκάτο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. γάλα
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε ακόμα: Μανιτάρια ογκρατέν με πατάτες
Εκτέλεση
Για τις πατάτες ογκρατέν με τυριά και κρέμα γάλακτος, κόβουμε πρώτα σε κυβάκια ή τρίβουμε όλα τα τυριά. Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 20′ να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστά Μπριζολακια χοιρινα με πατατες !
Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Κάνουμε μια στρώση τα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου για να λιώσουν τα τυριά.
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά