Η αυγοσαλάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη. Συνταγή για Αυγοσαλάτα με κόκκινο και κλασικό λάχανο, αγγούρι, καρότο, σπιτική σώς και συνοδευτικό με αβοκάντο και πολύσπορο ψωμί.
- λαχανο 150 γραμμάρια
- λαχανο 150 γραμμάρια κόκκινο
- αγγούρι 1
- πιπεριά 1 κίτρινη
- ντοματίνια 5-6
- κρεμμυδι 1 μικρό
- μηλα 1 πράσινο
- καρότο 1
- αυγα 2 βραστά (μέτρια)
- λεμονι Ξύσμα από 1
- λεμονι Χυμό από 1/2
- αλατι Κατά βούληση ανθός
Υλικά
- Γιαούρτι στραγγιστό 150 γραμμάρια
- μαγιονεζα 70 γραμμάρια
- μουσταρδα 30 γραμμάρια
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση ανθός
- σκορδο 1 σκελίδα
Για την σώς της σαλάτας
Σήμερα ο Παναγιώτης Παπαδάκης δε θα μας δείξει απλά μία σαλάτα. Θα μας δείξει ένα κυρίως γεύμα. Μία δυναμωτική, χορταστική και πεντανόστιμη αυγοσαλάτα με κόκκινο και κλασικό λάχανο, βρασμένα αυγά, αγγούρι, τριμμένο καρότο και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Θα την απογειώσουμε με μία σπιτική σώς από μαγιονέζα, μουστάρδα, σκόρδο και μερικά ακόμη απλά υλικά και θα την συνοδεύσουμε με ψωμί και μία σώς αβοκάντου. Είναι πραγματικά ό,τι πιο νόστιμο έχουμε δοκιμάσει κι αν βάλετε μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά μπορείτε να την απολαύσετε με μέτρο και στην διατροφή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αυγοσαλάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη:
Αυτήν την σαλάτα θα την φτιάχνετε συνέχεια και θα γίνει η αγαπημένη σας!! Λίγοι την γνωρίζουν αυτήν την συνταγή!! Είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές Ίνες.
Ο συνδυασμός της εύκολης σαλάτας μαζί με το φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμάκι και καταπληκτική σκορδάτη πάστα από αβοκάντο θα σας ταξιδέψει σε εκπληκτικές γεύσεις .Υγιεινή και νόστιμη σαλάτα από φθηνά υλικά αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε!
Ingredients
150 g cabbage
150 g red cabbage
1 cucumber
1 yellow pepper
5-6 cherry tomatoes
1 small onion
1 green apple
1 carrot
Zest from 1 lemon
Juice from 1/2 lemon
2 boiled eggs(medium)
fleur de sel
———————————————–
150 g yoghurt
70 g mayonnaise
30 g mustard
pepper
fleur de sel
1 garlic , clove
4 slices multigrain bread
1 avocado
a little lemon juice
pepper
fleur de sel
1 garlic , clove
——————————————
Olive oil-Oregano
GERMAN
ZUTATEN
150 g Kohl
150 g Rotkohl
1 Gurke
1 gelbe Paprika
5-6 Kirschtomaten
1 kleine Zwiebel
1 grüner Apfel
1 Karotte
Zeste von 1 Zitrone
Saft aus 1/2 Zitrone
2 gekochte Eier (mittel)
Fleur de Sel
———————————-
150 g Joghurt
70 g Mayonnaise
30 g Senf
Pfeffer
Fleur de Sel
1 Knoblauch, Nelke
————————————————–
4 Scheiben Mehrkornbrot
1 Avocado
ein wenig Zitronensaft
Pfeffer
Fleur de Sel
1 Knoblauch, Nelke
——————————————
Olivenöl-Oregano
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο , το κόκκινο λάχανο , το μικρό κρεμμύδι , την κίτρινη πιπεριά , το αγγούρι , 5-6 ντοματίνια , το πράσινο μήλο , τρίβουμε στο ρεντέ το καρότο και τα βάζουμε ένα ένα τα υλικά σε ένα μεγάλο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο.
Κόβουμε σε ροδέλες τα βραστά αυγά και τα βάζουμε γύρω γύρω από το τριμμένο καρότο. Ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από 1/2 λεμόνι.
Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το γιαούρτι , την μαγιονέζα , την μουστάρδα, την σκελίδα σκόρδου , ανθό αλατιού , πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε την σώς πάνω από το καρότο και ανακατεύουμε πολύ καλά όλη την σαλάτα. Προσθέτουμε ανθό αλατιού αν χρειάζεται.
Δείτε ακόμα Πατατοσαλάτα με πίκλες
Φτιάχνουμε το συνοδευτικό που θα σερβίρουμε μαζί με την σαλάτα και σε ένα μπολάκι ρίχνουμε ένα αβοκάντο , λίγο χυμό λεμόνι , πιπέρι , ανθό αλατιού , 1 σκελίδα σκόρδου και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα.
Κόβουμε 4 φέτες από πολύσπορο ψωμί και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 c.
Ρίχνουμε την πάστα αβοκάντο πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί και το σερβίρουμε μαζί με την σαλάτα. Μια υπέροχη σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για όλη την οικογένεια που θα την φτιάχνετε συνέχεια!!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr