Η Φανουρόπιτα του Γιώργου Ζώλη με 9 υλικά. Έτοιμη σε 5 λεπτά. Δεν τρίβετε, δεν λασπώνει και μένει αφράτη για μέρες. Δοκιμάστε την και θα γίνει η αγαπημένη σας!
- σπορέλαιο 160 ml
- ζαχαρη 350 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 380 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 τσιμπιά
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- κονιάκ 40 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 750 γραμμάρια
- σταφίδες 200 γραμμάρια μαύρες
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
Για την διακόσμηση
Στις 27 Αυγούστου γιορτάζουμε την γιορτή του Άγιου Φανούριου και το έθιμο θέλει να φτιάχνουμε Φανουρόπιτα. Η Φανουρόπιτα είναι ένα νηστίσιμο και νόστιμο κέικ με σταφίδες και αυστηρά μέχρι 9 υλικά. Επίσης όταν την φτιάχνουμε πρέπει να λέμε την προσευχή που της αντιστοιχεί.
Δείτε ακόμα Φανουρόπιτα : Η καλύτερη συνταγή για το 2023
Υπάρχουν πολλές συνταγές για Φανουρόπιτες, αφού στην Ελλάδα, δεν φτιάχνουμε Φανουρόπιτα μόνο για να τιμήσουμε την Χάρη του, αλλά και για να βρούμε διάφορα χαμένα αντικείμενα. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη Φανουρόπιτα του αγαπημένου μας Γιώργου Ζώλη είναι από τις αγαπημένες μας, αφού μένει αφράτη για μέρες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Φανουρόπιτα του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
160g seed oil
350g sugar & 100g baking powder
380g of orange juice & the zest of one orange
1 tsp cinnamon or two vanilla capsules
1 pinch of salt
1 tsp of soda
40g cognac
750g self-rising flour
200g black raisin
30X30 square or round pan
baking 170 air or 180 resistances for 40-50 minutes
Εκτέλεση για την Φανουρόπιτα του Γιώργου Ζώλη
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο και λίγο από τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί κάπως και προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολάκι την μαγειρική σόδα και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού. Βάζουμε το μείγμα με την μαγειρική σόδα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ανακατεύουμε και σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ. Αφήνουμε στην άκρη τις σταφίδες για λίγα λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι στις σταφίδες και ανακατεύουμε το μείγμα.
Δείτε ακόμα Φανουρόπιτα με ζαχαρόπαστα
Λαδώνουμε ένα ταψί 30×30 εκατοστών με σπορέλαιο και το βάζουμε στον πάτο του λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε την Φανουρόπιτα για 50 λεπτά.
Αφού η Φανουρόπιτα ψηθεί την αφαιρούμε από τον φούρνο και την σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια την πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
Tips για την Φανουρόπιτα του Γιώργου Ζώλη
Αντί για κανέλα μπορούμε να βάλουμε 2 κάψουλες βανίλιας. Το ξύσμα πορτοκαλιού και ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού πιάνεται για 1 υλικό, διότι θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι που ήδη χρησιμοποιήσαμε για τον χυμό του. Η ζάχαρη άχνη είναι προαιρετική και αποτελεί τρόπο διακόσμησης.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για την Φανουρόπιτα του Γιώργου Ζώλη στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024