Μία αφράτη ομελέτα φούρνου για όταν γυρίζετε κουρασμένες από την δουλειά και θέλετε να φάτε κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο.
- αυγα 7
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- πιπεριά 2-3 κέρατο
- πιπεριά Φλωρίνης 1-2
- γκούντα 5-6 φέτες
- κρεμμυδι 1
- ντοματα 1
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- πατατες 1-2
- ζαμπόν 5-6 φέτες
Υλικά
Οι ομελέτες για πολλά χρόνια δεν μας άρεσαν, γιατί στο τηγάνι, απορροφούν πολλά λάδια. Μέχρι που ανακαλύψαμε τις ομελέτες φούρνου και απλά δεν τις αλλάζουμε με καμία άλλη ομελέτα. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε μία αφράτη, πανεύκολη και πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου.
Δείτε ακόμα Εύκολο βραδινό: Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
Με κρέμα γάλακτος και μερικά ακόμη απλά υλικά, αυτή η ομελέτα φούρνου είναι σκέτος αφρός. Γίνεται γρήγορα και η προετοιμασία της είναι το…τίποτα. Οπότε είναι το τέλειο γρήγορο μεσημεριανό ή βραδινό που θα το απολαύσετε πολύ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ομελέτα φούρνου:
Εκτέλεση για την ομελέτα φούρνου
Αρχικά κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε όπως συνήθως. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν τα πολλά λάδια και μετά τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών τις πατάτες.
Δείτε ακόμα Ομελέτα φούρνου με μπέικον & πατάτες από το Live Kitchen
Προσθέτουμε τις πιπεριές κέρατο και τις πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους ή ροδέλες, τις φέτες γκούντα κομμένες σε λωρίδες, το ζαμπόν κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες, την ντομάτα σε φέτες και την ρίγανη. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει καλά η ομελέτα.
Tips για την ομελέτα φούρνου
Εκτός από την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, όλα τα άλλα υλικά, μπορούμε να βάλουμε λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα τα γούστα. Μπορείτε να κόψετε τις πατάτες και σε φέτες όπως στον μουσακά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr