Close
συνταγή-για-χαλβάς Φαρσάλων-

Η καλύτερη συνταγή για χαλβά Φαρσάλων για να φτιάξετε χαλβά φαρσάλων όπως αυτόν που αγοράζουμε από τα παζάρια και τα πανηγύρια

Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι ο πιο γνωστός χαλβάς των πανηγυριών και σήμερα θα δούμε την καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε με τα χεράκια σας χαλβά Φαρσάλων.

Ο χαλβάς Φαρσάλων, είναι ένας αγαπημένος χαλβάς, που μοιάζει με ζελέ και τον φτιάχνουμε συνήθως στα πανηγύρια. Στην Χαλκίδα, ανυπομονούμε, να έρθει το παζάρι της Αγίας Παρασκευής, για να μοσχοβολήσει ο τόπος γουρουνόπουλα και χαλβά Φαρσάλων.

Η καλύτερη συνταγή για χαλβά Φαρσάλων

Δείτε ακόμα Χαλβάς φαρσάλων στο τηγάνι

Φέτος όμως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε, αφού θα δούμε πως μπορούμε με απλά και οικονομικά υλικά να φτιάξουμε τον καλύτερο χαλβά Φαρσάλων. Με τραγανά αμύγδαλα που σίγουρα, απογειώνουν την γεύση. Μπορείτε και να μην βάλετε αμύγδαλα βέβαια. Τρώγεται τέλεια και σκέτος.

Η καλύτερη συνταγή για χαλβά Φαρσάλων :Εκτέλεση

συνταγή-για-χαλβάς Φαρσάλων-

Σε ένα μπολ βάζουμε 2 λίτρα νερό και το νισεστέ και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην αφήσουμε ίζημα στον πάτο και να διαλυθεί τελείως το νισεστέ. Σε μία πολύ βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.

Αφού γίνει η καραμέλα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε λίγο για να καβουρδιστούν και αυτά. Έχουμε στην άκρη 1μιση λίτρο νερό. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε με προσοχή και προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό. Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να βράσει.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε παράλληλα και συνεχώς. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και δοκιμάζουμε.

Δείτε ακόμα Χαλβας Φαρσάλων απο τη Σοφη Τσιωπου

Αν μυρίζει νισεστέ θα πρέπει να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο όσων αφορά το χρώμα. Θέλουμε να είναι καραμελέ το χρώμα.

Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω το μείγμα του χαλβά και το απλώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει η επιφάνεια λεία.

Πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις, γιατί σφίγγει γρήγορα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου.

συνταγή-για-χαλβάς Φαρσάλων-

Tips για την καλύτερη συνταγή για χαλβά Φαρσάλων

Εάν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να βάλετε μέχρι 1 κιλό ζάχαρη στο μίγμα με το νερό και τον νισεστέ. Εγώ τον έκανα ελαφρύ! Πάρτε ξύλινη κουτάλα με αιχμηρή άκρη να μπορεί να πιάνει καλά τον πάτο Θέλει κατσαρόλα βαθιά. Δυνατά χέρια η αν δεν έχετε κάντε μισή δόση και μικρότερο ταψί. Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε 250 γραμμάρια βούτυρο.

συνταγή-για-χαλβάς Φαρσάλων-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση αναλυτικά:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr