Συνταγή για τον καλύτερο τηγανιτό μπακαλιάρο με τραγανό, οικονομικό κουρκούτι και όλα τα μυστικά για να μην ξεκολλάει το κουρκούτι από το ψάρι. Από τη φίλη μας Souki Simeonidou για την 25η Μαρτίου.
- μπακαλιάρος 1 κιλό περίπου
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- μπυρα 330 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 50 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1-2 πρέζες
Για το κουρκούτι
25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός
Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και το έθιμο θέλει να απολαύσουμε τηγανιτό μπακαλιάρο σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι. Βρήκαμε για εσάς την καλύτερη συνταγή για τηγανιτό μπακαλιάρο με το πιο εύκολο και τραγανό κουρκούτι, αλλά και τα μυστικά, για να μην ξεκολλάει το κουρκούτι από το ψάρι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μπακαλιάρο τηγανιτό με κουρκούτι:
Εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μπακαλιάρο τηγανιτό με κουρκούτι
Αρχικά βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια σε σουρωτήρι με πιάτο από κάτω και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά στο ψυγείο. Περίπου 30 λεπτά πριν το τηγάνισμα βγάζουμε τον μπακαλιάρο από το ψυγείο και σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας το ψάρι για να στεγνώσει καλά.
Αλευρώνουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε για λίγο αλευρωμένο στην άκρη, για να απορροφήσει το αλεύρι όλη την υγρασία. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μπύρα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, μέχρι να πάρουμε έναν ωραίο χυλό, που να μην είναι παχύρρευστος.
Σκορδαλιά στο γουδί
Βουτάμε με τη βοήθεια της τσιμπίδας τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι, τον κρατάμε πάνω από το μπολ, να πέσει το περιττό κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.
Tips για την καλύτερη συνταγή για μπακαλιάρο τηγανιτό με κουρκούτι
Βουτάμε στο κουρκούτι τον μπακαλιάρο, λίγα λίγα κομμάτια τη φορά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr