Close

Η καλύτερη συνταγή για σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

σοκολατόπιτα- χωρίς- μίξερ-

Η καλύτερη συνταγή για σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ :Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας φτιάχνει την βασίλισσα της σοκολάτας: την πιο ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ.

Αχ αυτός το Παναγιώτης Παπαδάκης. Μία φορά δεν μας έχει αφήσει να τηρήσουμε διατροφή. Σήμερα θα μας φτιάξει μέσα από την εκπομπή του στο youtube μία ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ. Πανεύκολη, πεντανόστιμη και φυσικά γεμάτη σοκολάτα.

Η πλούσια γεύση της είναι σκέτη αμαρτία αλλά χαλάλι της. Είναι μία αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας και φυσικά ένα κομμάτι την ημέρα δεν είναι αρκετό. Κάψτε τα διαιτολόγια, ξεκουμπώστε το κουμπί του τζιν και κάντε αυτήν την αμαρτία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για την καλύτερη συνταγή για σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ 

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κακάο σκόνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.

Μέσα στο μπολ με το αλεύρι γ.ο.χ προσθέτουμε το μπέικεν πάουντερ , μια πρέζα αλάτι και τις 2 βανιλίνες. Τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Αφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα προσθέτουμε και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Λαδώνουμε μια φόρμα 30χ20 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 170 c.
Σε ένα κατσαρολάκι 20 εκ. ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη και τον χυμό από το πορτοκάλι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Δείτε ακόμα Ζουμερή λευκή σοκολατόπιτα (βίντεο)

Αποσύρουμε από την φωτιά και όπως είναι βραστό το ρίχνουμε πάνω από το ζεστό κέικ. Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος και προσθέτουμε το βραστό γάλα.

Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε το γλάσο πάνω από το σιροπιασμένο κέικ σε όλη την επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Η Σοκολατόπιτα είναι έτοιμη τόσο μοσχομυριστή και αφράτη που θα την φτιάχνετε συνέχεια!! Οι καλεσμένοι σας και η οικογένειά σας θα ενθουσιαστούν. Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο:

σοκολατόπιτα- χωρίς- μίξερ- σοκολατόπιτα- χωρίς- μίξερ- σοκολατόπιτα_χωρίς μίξερ_ σοκολατόπιτα- χωρίς- μίξερ- σοκολατόπιτα_χωρίς μίξερ_ σοκολατόπιτα- χωρίς- μίξερ-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr