Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για τυροπιτάκια κουρού . Με μια ζύμη που μένει μαλακή για μέρες. Ιδανικά για σχολείο και το ταπεράκι της δουλειας.
- Γιαούρτι στραγγιστό 280 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 280 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- μαργαρίνη 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας σε θερμοκρασία δωματίου
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 350 γραμμάρια
- αυγα 2
- πιπέρι 1 πρέζα
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
Για την φέτα
Τα πιτάκια κουρού, ανεξάρτητα από την γέμιση που θα έχουν είναι πάντα αξεπέραστα σε γεύση και σε υφή. Η ζύμη κουρού είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας, αφού θρυμματίζεται, είναι αφράτη και λιώνει το στόμα. Έτσι, σήμερα τα τυροπιτάκια κουρού που θα φτιάξουμε θα είναι αξεπέραστα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια κουρού για το πρωινό μας
Σήμερα λοιπόν θα σας φτιάξουμε υπέροχα τυροπιτάκια κουρού που σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Είναι πανεύκολη, οικονομική, μαμαδίστικη και σίγουρα θα είναι μία υπέροχη λύση ακόμη και για το παιδικό πάρτι.
Η καλύτερη συνταγή για τυροπιτάκια κουρού: εκτέλεση
Εκτέλεση για την γέμιση στα τυροπιτάκια κουρού
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια την φέτα. Ανακατεύουμε την φέτα με τα αυγά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια κουρού
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την προετοιμασία της ζύμης. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε επίσης την μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι, για να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και είναι αφράτη.
Αφού πάρουμε μία ζύμη σχετικά απαλή και αρκετά μαλακή, εύπλαστη, που δεν κολλάει στα χέρια, αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια, με μέγεθος ενός μανταρινιού.
Δείτε ακόμα Συνταγή για σχολείο – Τυροπιτάκια κουρού με μαύρο σουσάμι
Απλώνουμε με τα δάχτυλα το κάθε μπαλάκι σε φύλλο σε ένα ρηχό σκεύος όπως ένα ρηχό πιάτο. Βάζουμε σε κάθε φύλλο από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και γέρνουμε απαλά και με προσοχή από πάνω τη ζύμη.
Σχηματίζουμε ένα μισοφέγγαρο, πατάμε τις άκρες και κλείνουμε το τυροπιτάκια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα μπαλάκια.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το αυγό που χτυπήσαμε με το νερό. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Anna Mouxlianitou Kamioti
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές