Close
συνταγή-για-κοτόσουπα-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Η κοτόσουπα του Παναγιώτη Παπαδάκη. Θρεπτική κοτόσουπα με ζωμό λαχανικών και αυγολέμονο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Τώρα που οι θερμοκρασίες στην χώρα μας έχουν πέσει αισθητά έχουμε ανάγκη από ένα ζεστό μαμαδίστικο φαγάκι που θα μας τονώσει και θα γεμίσει παράλληλα την κοιλίτσα μας. Έτσι ο Παναγιώτης Παπαδάκης φτιάχνει για εμάς την πιο νόστιμη, θρεπτική και εύκολη κοτόσουπα.

Αυτή η κοτόσουπα έχει έναν σπιτικό ζωμό λαχανικών με πράσο, καρότο και κρεμμύδι, αυγολέμονο, θυμάρι, πιπέρι και μερικά ακόμη μυρωδικά. Είναι γεμάτη βιταμίνες και φυσικά είναι άκρως απολαυστική και χορταστική. Τα παιδιά θα την λατρέψουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κοτόσουπα:

συνταγή-για-κοτόσουπα-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Το Πρώτο Βίντεο για το 2022 και δεν θα μπορούσε να ναι άλλο από μια Θρεπτική και δυναμωτική για το οργανισμό Κοτόσουπα!!

INGREDIENTS

1400 g chicken
2700 g water
1 medium onion
2 carrots(for vegetable stock)
1 leek
Black pepper
2-3 bay leaves
2 tsp salt
1 carrot
150 g glutinous rice
—————————————–
Juice from 1 lemon
2 medium eggs
1 tsp cornstarch
——————————————
Black pepper + olive oil

GERMAN

ZUTATEN

1400 g Hühnchen
2700g Wasser
1 mittelgroße Zwiebel
2 Karotten(für Gemüsebrühe)
1 Lauch
2-3 Lorbeerblätter
Schwarzer Pfeffer
2 TL Salz
1 Karotte
150 g Klebreis
——————————————
Saft von 1 Zitrone
2 mittelgroße Eier
1 TL Maisstärke
——————————————–
Schwarzer Pfeffer + Olivenöl

Εκτέλεση

Μέσα σε μια λεκάνη πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα.
Κόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι στην μέση , 2 καρότα , 1 πράσο και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα(θέλουμε με αυτά να φτιάξουμε έναν νόστιμο ζωμό λαχανικών).

Προσθέτουμε το νερό , το θυμάρι , τα φύλλα δάφνης , το μαύρο πιπέρι , το αλάτι και βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε τον αφρό από την κότα. Σουρώνουμε τον ζωμό , βγάζουμε την κότα και αφαιρούμε προσεκτικά όλα τα κόκκαλα.

συνταγή-για-κοτόσουπα-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Πλένουμε πολύ καλά την κατσαρόλα και στραγγίζουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε την κότα , 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια , πλένουμε το ρύζι γλασέ και το προσθέτουμε και κείνο μέσα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 20-25 λεπτά.

Δείτε ακόμα Ασιατική κοτόσουπα με γάλα καρύδας

Κόβουμε ένα λεμόνι και στίβουμε για να πάρουμε τον χυμό του. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 μέτρια αυγά , 1 κτγ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και παίρνουμε με την κουτάλα μια ποσότητα ζωμού από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε πολύ σιγά μέσα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κόψει(Αυτό το κάνουμε για 2-3 φορές). Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί σωστά μαζί με όλα τα υλικά.

συνταγή-για-κοτόσουπα-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Σερβίρουμε ζεστή την σούπα με λίγο μαύρο πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Μια υπέροχη σούπα θρεπτική , νόστιμη για να ενδυναμώσετε τον οργανισμό σας!!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr