Συνταγή για σαρακοστιανή μακαρονάδα με σουπιές κοκκινιστή νηστίσιμη και χορταστική για μικρούς και μεγάλους
από τη φίλη μας Litsa Kokkoni.
- σουπιές 600 γραμμάρια καθαρισμένες
- κρεμμυδι 2 ξερά
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο
- μπαχάρι 4-5 κόκκους
- γαρίφαλο 2-3
- κανελά 1 μικρό κομματάκι από ξύλο
- μάραθος 2-3 κλωναράκια άγριος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μακαρονια 1 πακέτο μακαρόνια Νο6
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Καθαρά Δευτέρα: Σουπιές Κρασάτες
Η Σαρακοστή έρχεται και μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες περιόδους νηστείας, όμως είναι και μία περίοδος που μπορούμε να δώσουμε μία ευκαιρία σε λαχταριστά σαρακοστιανά φαγητά με θαλασσινά, όπως αυτή η μακαρονάδα με σουπιές. Δοκιμάστε την και θα γλείψετε και το πιάτο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις σουπιές με μακαρόνια:
Εκτέλεση για τις σουπιές με μακαρόνια
Αρχικά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, μαζί με το μπαχάρι, το γαρίφαλο και το ξύλο κανέλας. Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ψήνουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις σουπιές πλυμένες, κομμένες και στραγγισμένες και ανακατεύουμε.
Όταν πιούν τα υγρά τους, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο.
Σουπιές με λαζανάκι : Η απόλυτη νηστίσιμη μακαρονάδα
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Κανονίζουμε το νερό, πόσο θα χρειαστεί και ρίχνουμε τα μακαρόνια, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να μείνουν με λίγο ζουμάκι για περίπου 10 λεπτά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr