Close

Η μακαρονάδα του Καλοκαιριού: Ταλιατέλες με σολομό και σπανάκι

ταλιατέλες-με-σολομό-και-σπανάκι-συνταγή-

Συνταγή για φρέσκες ταλιατέλες με σολομό και σπανάκι με μυρωδικά και τυρί κρέμα του Δημήτρη Μιχαηλίδη.

 

Μακαρονοσουφλέ με ταλιατέλες και μανιτάρια

 

Σήμερα θα σας δείξουμε ένα πιάτο που πραγματικά θα γίνει το αγαπημένο σας για όλο το Καλοκαίρι. Μακαρονάδα με ταλιατέλες, σολομό, σπανάκι και τυρί κρέμα, σαν αυτά τα ακριβά πιάτα των εστιατορίων που λες “εγώ δε θα το έφτιαχνα ποτέ”. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει μία νόστιμη και με σίγουρη επιτυχία συνταγή.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ταλιατέλες με σολομό και και σπανάκι:

ταλιατέλες-με-σολομό-και-σπανάκι-συνταγή-

Εκτέλεση για τις ταλιατέλες με σολομό και σπανάκι

Αρχικά ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το σπανάκι. Αρωματίζουμε το σπανάκι με το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι να σοταριστούν.

Έπειτα προσθέτουμε τις φρέσκες ταλιατέλες και καλύπτουμε το φαγητό με 250 ml καυτό νερό. Βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα.

 

Ταλιατέλες με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

 

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και το πιάτο είναι έτοιμο μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω τον έτοιμο καπνιστό σολομό και επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

Tips για τις ταλιατέλες με σολομό και σπανάκι

Μπορούμε αντί για ξύσμα και χυμό λεμονιού να βάλουμε ξύσμα ή χυμό lime. Το σπανάκι αν είναι κατεψυγμένο θα πρέπει πρώτα να το αφήσουμε να ξεπαγώσει. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με αποξηραμένα ζυμαρικά αρκεί να τα βράσουμε 4 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

ταλιατέλες-με-σολομό-και-σπανάκι-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr