Συστατικά
4 φλιτζάνια φαρίνα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη φάβα by Mairh
Οδηγίες
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι μαζί με τις σταφίδες, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το σπορέλαιο, το νερό και δουλεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Δείτε ακόμα: Φανουρόπιτα της μαμάς μου
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 32×25 εκατοστά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή