Σοκολατόπιτα σαν πάστα ταψιού με απλά υλικά εύκολα και γρήγορα για όλες τις περιστάσεις.
- αυγα 9
- ζαχαρη 270γρ
- αλατι 2γρ
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100γρ
- κακαο 50γρ
- βουτυρο 40γρ λιωμένο
Υλικά
- φυτική σαντιγί 1000ml (πράσινο κουτί)
- πραλίνα 600γρ φουντουκιού sisinni
Για την μους σοκολάτας
- κουβερτουρα 250γρ
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- σπορέλαιο 3 κσ
Για την γκανάζ
Οι πάστες ταψιού είναι γλυκά τα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Είναι εύκολες χειροποίητες σπιτικές πάστες που έχουν μεγάλη απήχηση ανάμεσα σε αυτούς που ασχολούνται ακόμη και ερασιτεχνικά με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.
Η σημερινή μας συνταγή για σοκολατόπιτα σαν πάστα ταψιού είναι πολύ εύκολη, πολύ απλή και αρκετά λιτή. Γκανάζ σοκολάτας, σιροπιασμένο σιρόπι και μους σοκολάτας. Με απλά υλικά και με απλό τρόπο έχουμε την πιο νόστιμη σοκολατόπιτα σαν πάστα ταψιού . Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε ένα τσέρκι 3×35 τοποθετημένο μέσα στο ταψί. Στην αρχή λοιπόν χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και μετά βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε κοσκινίσει δύο φορές.
Επίσης προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το κακάο και ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω αντιστάσεις. Το ψήνουμε και αφού ψηθεί το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
Δείτε ακόμα ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ
Εκτέλεση για την μους σοκολάτας
Χτυπάμε λοιπόν στο μίξερ την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Στην συνέχεια λιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στην σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ανακατεύουμε ΜΟΝΟ με μαρίζ γιατί η σαντιγί “κόβει”.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Έτοιμο!
Εκτέλεση για την γκανάζ
Στην αρχή ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας. Στο τέλος βάζουμε το σπορέλαιο για να γυαλίσει η γκανάζ και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για την Σοκολατόπιτα σαν πάστα ταψιού
Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Από πάνω προσθέτουμε μία δόση από την μους σοκολάτας. Την στρώνουμε ομοιόμορφα και πάνω από την μους βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι.
Σιροπιάζουμε και πάλι και βάζουμε δεύτερη δόση από την μους. Πάνω από την μους απλώνουμε την γκανάζ και βάζουμε την πάστα ταψιού στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Στην συνέχεια κόβουμε τις πάστες στο μέγεθος της επιλογής μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr