5 Βήματα χρειάζεστε μόνο για να φτιάξετε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ για κάθε περίσταση!!!
- μηλα 4
- μελι 100 γρ.
- σταφίδες 1 ποτήρι
- σπορέλαιο 150 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 2/1 ποτήρια
- πορτοκαλι ¾ ποτηριού χυμό
- μπέικιν πάουντερ 3 κ. γ.
- κανελά 2 κ. γ.
- βανίλια 1
Υλικά
Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.
2. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει η ζύμη μας, να μην είναι πολύ σφικτή.
4. Σε μια φόρμα, στρώνουμε μια λαδόκολλα στη βάση και τοποθετούμε τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο.
5. Αφήνουμε τη μηλόπιτά να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
* Αν θέλετε μπορείτε να σκορπίσετε στην επιφάνεια ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία
Η συνταγή ανήκει στην κ. Κυριακή Σαββίδου.
Πηγή: politis.com.cyΕιδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Μην πλένετε ποτέ τα ρούχα σας στους 40 βαθμούς- Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Ισχυροί σεισμοί 6,9 και 7,1 Ρίχτερ – Τσουνάμι έφθασε σε ακτές
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε