5 Βήματα χρειάζεστε μόνο για να φτιάξετε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ για κάθε περίσταση!!!
- μηλα 4
- μελι 100 γρ.
- σταφίδες 1 ποτήρι
- σπορέλαιο 150 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 2/1 ποτήρια
- πορτοκαλι ¾ ποτηριού χυμό
- μπέικιν πάουντερ 3 κ. γ.
- κανελά 2 κ. γ.
- βανίλια 1
Υλικά
Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.
2. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει η ζύμη μας, να μην είναι πολύ σφικτή.
4. Σε μια φόρμα, στρώνουμε μια λαδόκολλα στη βάση και τοποθετούμε τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο.
5. Αφήνουμε τη μηλόπιτά να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
* Αν θέλετε μπορείτε να σκορπίσετε στην επιφάνεια ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία
Η συνταγή ανήκει στην κ. Κυριακή Σαββίδου.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια