Kρουασανάκια με αφράτη ζύμη από γιαούρτι και ότι γέμιση θέλουμε. Συνταγή για αφράτα κρουσανάκια με γιαούρτι αλμυρά ή γλυκά.Γρήγορο σνακ για το σχολείο ή το κολατσιό.
- σπορέλαιο 1 φλ.
- γάλα 1 φλ. χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- γιαουρτι 1 φλ.
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 1
- ζαχαρη 2 κ.γ.
- αλατι 1 κ.γ.
- αλευρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Υλικά
Σήμερα φτιάχνουμε κρουασανάκια με αφράτη ζύμη από γιαούρτι και ότι γέμιση θέλουμε. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πιτάκια, που ανάλογα με τη γέμιση που θα βάλουμε, μπορούμε να τα κάνουμε αλμυρά ή και γλυκά! Φτιάξτε τα για το κολατσιό των παιδιών ή το σχολείο, με φέτα, σοκολάτα, ή ότι άλλο θέλουν οι μικροί μας φίλοι!
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Αφού ξεκουραστεί και φουσκώσει το ζυμαράκι μας το χωρίζουμε σε μπαλάκια των 400 γραμμαρίων.
Τα ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο το κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα αφράτα κρουασανάκια μας και γεμίζουμε με γέμιση της επιλογής μας.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Theodwra Kermeniwth