Υλικά:
Για 6 μερίδες
Για τη βάση
1 δόση ζύμης μπριζέ με γιαούρτι ή με ελαιόλαδο*
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για τη φόρμα
Για τη γέμιση
1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κύβους των 2 εκ.
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένο σε κύβους των 2 εκ.
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
60 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη Τάρτα με ζυμαρικά !!!
Για τη βάση: Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ. και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, την καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
Δείτε ακόμα: Φανταστικά Ταρτάκια εύκολα και πολύ γευστικά!!!
Για τη γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας και κρεμμυδιού. Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το ½ κουταλάκι κύμινο. Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και τους αφήνω να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το υπόλοιπο κύμινο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω την κολοκύθα και τα κρεμμύδια και ανακατεύω απαλά.
Δείτε ακόμα: Κεικ,ταρτα τσιζκέικ, μαρμελάδα… όλα με μανταρίνι!
Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρω ζεστη
Πηγή: globalview