Close
Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή φασολάδα πιο φτιάξατε ποτέ! Παραδοσιακή φασολάδα με δενδρολίβανο, πάπρικα και καρότο που θα τρώνε και τα παιδιά! Γίνεται πολύ γευστική και μπορείτε να την προτιμάτε όλη την περίοδο της νηστείας, το χειμώνα, και όχι μόνο! Αγαπημένο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό!

 

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Δείτε ακόμη Λεμονάτη φασολάδα χωρίς λάδι

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια υπέροχη Φασολάδα; Αυτή τη φορά πήραμε την κάμερα και βγήκαμε να μαγειρέψουμε στη φύση! Παρεμπιπτόντως, δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμη φασολάδα από αυτήν

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Υλικά για την πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

 

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Υλικά (Ingredients):

-3 κ.σ. ελαιόλαδο (3 tbsp. olive oil)
-1 μέτριο κρεμμύδι (1 medium onion)
-2 σκελίδες σκόρδο (2 cloves garlic)
-2 μέτρια καρότα (2 medium carrots)
-1 κ.γ. πάπρικα (1 tsp. red pepper)
-1/2 κ.γ. δενδρολίβανο (1/2 tsp. rosemary)
-2 φύλλα δάφνης (2 bay leaves)

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Δείτε ακόμη Χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά

-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (2 tbsp. tomato sauce)
-1/2 κύβο λαχανικών (1/2 vegetable bouillon cube)
-αλάτι (salt)
-μαυροπίπερο (black pepper)
-1/4 ματσάκι σέλινο (1/4 bunch celery leaves)
-1.2 λίτρα νερό (1.2 lt water)
-300 γρ. φασόλια μέτρια (300 g white beans)
-extra olive oil)

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Εκτέλεση

Σε 1 ξύλινη βάση κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλά φωτιά για περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το μαυροπίπερο και τα ανακατεύουμε.

Αφού έχουμε μουλιάσει τα μέτρια φασόλια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ, πετάμε το νερό και προσθέτουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με το μισό κύβο λαχανικών, το νερό, το κομμένο σέλινο και τη δάφνη.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και την αφήνουμε να σιγοβράζει στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή στη χύτρα για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις γίνει η φασολάδα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και την ανακατεύουμε.

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Δείτε όλα τα μυστικά  για την πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα στο παρακάτω στο βίντεο: