Η πιο νόστιμη και λαχταριστή φασολάδα πιο φτιάξατε ποτέ! Παραδοσιακή φασολάδα με δενδρολίβανο, πάπρικα και καρότο που θα τρώνε και τα παιδιά! Γίνεται πολύ γευστική και μπορείτε να την προτιμάτε όλη την περίοδο της νηστείας, το χειμώνα, και όχι μόνο! Αγαπημένο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό!
- ελαιολαδο 3 κ.σ.
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- σκορδο 2 σκελίδες
- καρότο 2 μέτρια
- πάπρικα 1 κ.γ.
- δενδρολίβανο 1/2 κ.γ.
- δάφνη 2 φύλλα
- σάλτσα ντομάτας 2 κ.σ.
- κύβοι λαχανικών 1/2
- αλατι
- πιπέρι
- σέλινο 1/4 ματσάκι
- νερό 1.2 λίτρα
- φασόλια 300 γρ. μέτρια
Υλικά
Δείτε ακόμη Λεμονάτη φασολάδα χωρίς λάδι
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια υπέροχη Φασολάδα; Αυτή τη φορά πήραμε την κάμερα και βγήκαμε να μαγειρέψουμε στη φύση! Παρεμπιπτόντως, δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμη φασολάδα από αυτήν
Υλικά για την πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα
Υλικά (Ingredients):
-3 κ.σ. ελαιόλαδο (3 tbsp. olive oil)
-1 μέτριο κρεμμύδι (1 medium onion)
-2 σκελίδες σκόρδο (2 cloves garlic)
-2 μέτρια καρότα (2 medium carrots)
-1 κ.γ. πάπρικα (1 tsp. red pepper)
-1/2 κ.γ. δενδρολίβανο (1/2 tsp. rosemary)
-2 φύλλα δάφνης (2 bay leaves)
Δείτε ακόμη Χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά
-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (2 tbsp. tomato sauce)
-1/2 κύβο λαχανικών (1/2 vegetable bouillon cube)
-αλάτι (salt)
-μαυροπίπερο (black pepper)
-1/4 ματσάκι σέλινο (1/4 bunch celery leaves)
-1.2 λίτρα νερό (1.2 lt water)
-300 γρ. φασόλια μέτρια (300 g white beans)
-extra olive oil)
Εκτέλεση
Σε 1 ξύλινη βάση κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλά φωτιά για περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το μαυροπίπερο και τα ανακατεύουμε.
Αφού έχουμε μουλιάσει τα μέτρια φασόλια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ, πετάμε το νερό και προσθέτουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με το μισό κύβο λαχανικών, το νερό, το κομμένο σέλινο και τη δάφνη.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και την αφήνουμε να σιγοβράζει στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή στη χύτρα για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις γίνει η φασολάδα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και την ανακατεύουμε.
Δείτε όλα τα μυστικά για την πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα στο παρακάτω στο βίντεο:
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια