Λαχταριστή και ζουμερή σουφλεδοτυρόπιτα με σπασμένα φύλλα κρούστας έτοιμη στο Π και Φ για το Κυριακάτικο τραπέζι.Αν θέλετε λοιπόν να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας τότε αυτή η σουφλεδοτυρόπιτα είναι ό,τι πρέπει.
- φυλλο κρουστας 430 γραμμάρια φρέσκα περισσεύματα απ' την κατάψυξη
- μιξ τυριών 500-600 γραμμάρια περίπου κίτρινα
- φέτα ½ κιλό ίσως και λίγο παραπάνω
- νερό 200 γραμμάρια ανθρακούχο
- Γάλα φρέσκο 200 γραμμάρια
- ελαιολαδο 100 γραμμάρια
- αυγα 2 μεγάλα
- αλατι λίγο
Υλικά
Είναι μία σουφλεδοτυρόπιτα με μπόλικα τυριά, πολύ ζουμερή, γρήγορη και εύκολη. Δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε στο ένα κομμάτι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι το πιο όμορφο τραπέζι της εβδομάδας. Μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι και απολαμβάνει λιχουδιές χωρίς άγχος για την δουλειά ή κοιτώντας το ρολόι. Συνήθως φτιάχνουμε κρεατικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σουφλεδοτυρόπιτα:
Εκτέλεση για την σουφλεδοτυρόπιτα
Αρχικά χρησιμοποιούμε φρέσκα φύλλα κρούστας τα οποία τα έχουμε αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Βγάζουμε λοιπόν από την κατάψυξη τα περισσεύματα και με τα χέρια μας τα θρυμματίζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το μιξ κίτρινων τυριών και την φέτα θρυμματισμένη.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, το φρέσκο γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλάτι, γιατί τα τυριά μας δεν είναι ιδιαίτερη αλμυρά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα λαδώνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε μία καλή χούφτα από το μείγμα φύλλων ίσως και λίγο παραπάνω, στην πρώτη στρώση.
Δείτε ακόμη Ζαμπονόπιτα με σπασμένα φύλλα κρούστας
Από πάνω βάζουμε 1 κουτάλα της σούπας περίπου από το μείγμα των τυριών. Από πάνω το υγρό μείγμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας και κλείνουμε με το μείγμα των φύλλων και ό,τι υγρό έχει περισσέψει.
Αφήνουμε για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα την τυρόπιτα στην άκρη, να “ποτίσει” και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στην κάτω σχάρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 45 λεπτά.
Tips για την σουφλεδοτυρόπιτα
Αντί για ανθρακούχο νερό μπορούμε να βάλουμε σόδα (το αναψυκτικό). Μπορούμε να βάλουμε όποιο φύλλο κρούστας θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή