Συνταγή για Τυρόπιτα με μπεσαμέλ και τυριά με το πιο τραγανό φύλλο που κάνει κραααατς και λιώνουν τα τυριά. Είναι απλά συγκλονιστική η πίτα της Κυριακής!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια περίπου
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
- αλατι Κατά βούληση
- νερό Όσο πάρει χλιαρό
Υλικά
- φυτίνη 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο Όσο πάρει
- φέτα 100 γραμμάρια θρυμματισμένη
- γραβιέρα 100 γραμμάρια τριμμένη
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
Για την γέμιση
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μία λαχταριστή τυρόπιτα με μπεσαμέλ, φέτα και γραβιέρα. Είναι μία τυρόπιτα που λιώνει στο στόμα και είναι η τέλεια επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για τον μπουφέ σας. Μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την τυρόπιτα σε κάθε γιορτινό τραπέζι του σπιτιού σας.
Μία τυρόπιτα με τραγανό, σπιτικό φύλλο και σπιτική μπεσαμέλ με φέτα και γραβιέρα που όμως μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά με ό,τι τυρί αγαπάτε. Είναι πεντανόστιμη, λαχταριστή και πανεύκολη ενώ περιλαμβάνει πολύ οικονομικά υλικά που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα με μπεσαμέλ και τυριά:
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ξεκινάμε να προσθέτουμε το χλιαρό νερό και να δουλεύουμε παράλληλα την ζύμη μας. Θέλουμε να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
Όταν κολλάει στα χέρια βάζουμε λίγο αλεύρι από κάτω, όταν ξεκουράζεται το ζυμάρι. Αφού ξεκουραστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Αφού η ζύμη ξεκουραστεί την χωρίζουμε σε 4 ίσες μπάλες.
Δείτε ακόμα Τραγανή τυρόπιτα του Παναγιώτη Παπαδάκη για το σχολείο
Σε έναν αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τον πλάστη 4 φύλλα. Βάζουμε 2 φύλλα κάτω, τα οποία τα λαδώνουμε ανάμεσα. Από πάνω απλώνουμε την γέμιση. Από πάνω απλώνουμε τα άλλα δύο φύλλα και όσα εξέχουν τα στρίβουμε προς τα μέσα Τα λαδώνουμε και αυτά μεταξύ τους και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.
Εκτέλεση για την γέμιση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την φυτίνη, το αλεύρι και το φρέσκο γάλα. Προσθέτουμε τόσο γάλα έτσι ώστε να μοιάζει το μείγμα με μπεσαμέλ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αφού πήξει απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και την γραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Έτοιμη.
Tips για την τυρόπιτα με μπεσαμέλ και τυριά
Το αλάτι στην γέμιση είναι προαιρετικό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την τυρόπιτα με σουσάμι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr