Η συνταγή για αυθεντικά αμερικάνικα cookies!
Υλικα
200 γρ βουτυρο
150 γρ καστανη η μαυρη ζαχαρη
100 γρ ζαχαρη λευκη
250 γρ αλευρι γοχ
1 αβγο κι 1 κροκο αβγου
1/2 κουτ γλυκου σοδα
1 πρεζα αλατι
2 βανιλιες
300 γρ σοκολατες διαφορες χοντροκομμενες
Εκτέλεση
Χτυπαμε το βουτυρο με τις ζαχαρες για 3 λεπτα, προσθετουμε τα αβγα και χτυπαμε αλλα 4 λεπτα. Ενωνουμε σε ενα μπολ το αλευρι, τη σοδα, το αλατι και τις βανιλιες. Ριχνουμε το μειγμα του αλευριου στο μειγμα βουτυρου κι ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν τα δυο μειγματα. Στο τελος ριχνουμε τα κομματια σοκολατας κι ανακατευουμε να πανε παντου. Σκεπαζουμε με μεμβρανη και βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
Αναβουμε το φουρνο στους 190 βαθμους. Βαζουμε κουταλιες πανω σε ταψι με λαδοκολα μακρυα το ενα απο το αλλο γιατι απλωνουν και ψηνουμε για 10 λεπτα αν τα θελουμε μαλακα η για 14 λεπτα αν τα θελουμε πιο τραγανα. Οταν τα βγαζουμε ειναι παρα πολυ μαλακα και δεν μπορειτε να τα πιασετε. Οσο κρυωνουν ομως σκληραινουν. Εγω τα ψηνω για 10 λεπτα.
Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όποτε θέλετε.
από τη Σταυρούλα Καιτάτζη