Η σοκολατόπιτα της Τζένης Τσανακτσίδου. Συνταγή για ζουμερή σοκολασμένη σοκολατόπιτα της Τζένης Τσανακτσίδου με αφράτο κέικ, σιρόπι σοκολάτας και βελούδινο γλάσο σοκολάτας.
- αυγα 4
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- σπορέλαιο Μισό ποτήρι
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- κακαο 6 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 και 1/2 ποτήρι
Υλικά
- νερό 2 ποτήρια
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια
- λεμονι Μερικές σταγόνες χυμού
Για το σιρόπι
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- βιτάμ 30 γραμμάρια
Για το γλάσο σοκολάτας
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα κομμάτι ζουμερής σοκολατόπιτας. Ειδικά όταν είναι φτιαγμένη από τα χεράκια σας φίλες και φίλοι. Γι’ αυτό και η αγαπημένη μας φίλη Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μας δείξει μία μοναδική συνταγή για ζουμερή και σοκολασμένη σοκολατόπιτα.
Θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο κέικ σοκολάτας που θα το σιροπιάσουμε με ένα ακόμη πιο εύκολο σιρόπι σοκολάτας και θα απογειώσουμε αυτή τη σοκολατόπιτα με ένα βελούδινο γλάσο σοκολάτας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε τόση σοκολάτα, ειδικά τις μέρες των μεγάλων υπογλυκαιμιών.
Η σοκολατόπιτα της Τζένης Τσανακτσίδου: Δείτε παρακάτω πως θα την φτιάξετε
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα της Τζένης Τσανακτσίδου
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το σπορέλαιο. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και σταματάμε το μίξερ για να ρίξουμε κοσκινισμένα και σιγά σιγά το κακάο, την βανίλια και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία μαρίζ για να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Αφού το μείγμα για την σοκολατόπιτα είναι έτοιμο, βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 26ν και ρίχνουμε το μείγμα μας στο σκεύος.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και τις σταγόνες λεμονιού. Βράζουμε το μείγμα μας για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Σιροπιάζουμε την σοκολατόπιτα καυτή με καυτό σιρόπι σιγά σιγά. Δηλαδή, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι, περιμένουμε να απορροφηθεί από την σοκολατόπιτα και συνεχίζουμε. Αφήνουμε την σιροπιασμένη σοκολατόπιτα στην άκρη να κρυώσει και αφού κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την σπασμένη κουβερτούρα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και αφού κρυώσει περιχύνουμε το γλάσο την κρύα σοκολατόπιτα.
Η σοκολατόπιτα της Τζένης Τσανακτσίδου: Ολά τα Tips
Στην δοσολογία του αλευριού εννοούμε 1 ποτήρι και μισό ποτήρι ακόμη.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή