Αφράτη σοκολατόπιτα με γκανάζ σοκολάτας από την αγαπημένη μας Βασούλα που θα σας ξετρελάνει.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 300 γραμμάρια
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- σπορέλαιο 300 ml
- νερό 200 ml ζεστό
- κακαο 70 γραμμάρια
- αυγα 5
- βανίλια 2
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
Για την γκανάζ
Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα; Μπορεί να την αποφεύγουμε για να μην παχύνουμε, όμως σίγουρα είναι κάτι που μας αρέσει πολύ. Σήμερα λοιπόν η τρελοκουζίνα της Βασούλας φτιάχνει για εμάς μία σιροπιαστή, σοκολασμένη σοκολατόπιτα.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα Ferrero Rocher
Είναι ζουμερή, πεντανόστιμη και πανεύκολη και είναι ιδανική για γιορτές, γενέθλια ή κέρασμα. Θα σας αρέσει πολύ κι επειδή την δοκιμάσαμε πρόσφατα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι από τις αγαπημένες μας σοκολατόπιτες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα της Βασούλας
Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά
Εκτέλεση για το σιρόπι στη σοκολατόπιτα της Βασούλας
Ξεκινάμε με το σιρόπι γιατί θέλουμε να σιροπιάσουμε την βάση χλιαρή με κρύο σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το κοσκινισμένο κακάο και την ζάχαρη. Αφού ρίχνουμε όλα τα υλικά ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη πολύ καλά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα της Βασούλας
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και τις βανίλιες στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το κακάο στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σταδιακά, χτυπώντας παράλληλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με κακάο.
Δείτε ακόμα Γιορτινή σοκολατόπιτα
Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρέξ και έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια την χαράζουμε και την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Την αφήνουμε για 2 ώρες να τραβήξει το σιρόπι.
Εκτέλεση για την γκανάζ στη σοκολατόπιτα της Βασούλας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε με την γκανάζ την βάση και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα απολαμβάνουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή