Close

Η συνταγή της εβδομάδας: Ζουμερά λαζάνια με κιμά

λαζάνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Η συνταγή της εβδομάδας: Ζουμερά λαζάνια με κιμά .Ζουμερά λαζάνια με κιμά, ελαφριά μπεσαμέλ με κορν φλάουρ και τυριά που λιώνουν. Θα το ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια!

    Για το πασπάλισμα

  • μιξ τυριών 100 γραμμάρια περίπου που λιώνουν

Δείτε ακόμα Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαζάνια

Φυσικά και μπορούμε να φάμε πιο εντυπωσιακά φαγητά μέσα  στην  εβδομάδα.  Φτιάξτε λοιπόν τα πιο νόστιμα λαζάνια με κιμά μοχαρίσιο, σάλτσα ντομάτας και αφράτη μπεσαμέλ. Το τέλειο οικογενειακό γεύμα!

Δείτε την εκτέλεση για τα ζουμερά λαζάνια με κιμά:

λαζάνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στα ζουμερά λαζάνια με κιμά

Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα, το κορν φλάουρ και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

λαζάνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Εκτέλεση για τον κιμά στα ζουμερά λαζάνια με κιμά

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και από ροζ να γίνει γκρι.

λαζάνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό για να αραιώσουμε την σάλτσα. Θέλουμε ο κιμάς να είναι ζουμερός για να απορροφηθεί από τα λαζάνια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα, χωρίς όμως να πιει όλα τα υγρά της.

λαζάνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Εκτέλεση για τα ζουμερά λαζάνια με κιμά

Στον πάτο ενός πυρέξ βάζουμε λίγη από την μπεσαμέλ. Από πάνω βάζουμε 1 στρώση λαζάνια. Πάνω από τα λαζάνια, βάζουμε 1 στρώση κιμά. Πάνω από τον κιμά βάζουμε 1 στρώση μπεσαμέλ.

λαζάνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε μέχρι πάνω το πυρέξ. Τελειώνουμε το φαγητό με μπεσαμέλ και το μιξ τυριών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό.

Δείτε ακόμα Λαζάνια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ

λαζάνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Γεωργία Γεωργιάδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr