Συνταγή για χοιρινό στο φούρνο με πατάτες και τυριά. Μαριναρισμένο χοιρινό στον φούρνο με πατάτες και τυριά από τον Γιώργο Ζώλη, για το Κυριακάτικο τραπέζι. Ψημένο στη γάστρα γίνεται σκέτο λουκούμι και είναι μία πανεύκολη και οικονομική συνταγή για όλη την οικογένεια.
- χοιρινο 2 κιλά (λαιμό, μπούτι, σπάλα)
- πατατες 4-5
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 4 σκελίδες
- πιπεριά 2 κόκκινες
- ντοματίνια 10
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια που λιώνουν
Υλικά
Τις Κυριακές οι οικογένειες στην Ελλάδα τρώνε κρέας. Είναι ένα έθιμο που μας έρχεται από την Αγγλία, αλλά μας αρέσει πολύ και το υιοθετήσαμε κι εμείς. Στο Κυριακάτικο τραπέζι λοιπόν, σίγουρα πρέπει να εντάξουμε αυτό το χοιρινό στον φούρνο με πατάτες και τυριά.
Δείτε ακόμα Λεμονάτο χοιρινό μπούτι σε κομμάτια στη κατσαρόλα
Ένα χοιρινό κομμάτι κρέατος με μία υπέροχη και πανεύκολη μαρινάδα που προσφέρει επιπλέον γεύση και αρώματα, πατάτες και τυριά. Χοιρινό στον φούρνο με πατάτες και τυριά ξεροψημένο που παράλληλα λιώνει στο πιρούνι και αρέσει ακόμη και στους πιο αυστηρούς κριτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό στον φούρνο με πατάτες και τυριά:
2 kg of pork (neck, leg, shoulder)
4-5 potatoes
1 large onion
4 cloves of garlic
2 red peppers
10 cherry tomatoes
Salt
Pepper
1 tbsp thyme
1 tbsp smoked paprika
2 tbsp mustard
1 lemon
200g of olive oil
½ glass of water
200g of melting cheeses
Bake at 200 degrees resistance for two hours in the pan and half an hour with the lid open.
Εκτέλεση για το χοιρινό στο φούρνο με πατάτες και τυριά
Αρχικά παίρνουμε το χοιρινό και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Βάζουμε τα κομμάτια κρέατος στη γάστρα, στο ταψί μας ή σε ένα μεγάλο τάπερ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, μισή κουταλιά της σούπας θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα, την μουστάρδα, 100 ml ελαιόλαδο, την μουστάρδα και τον μισό χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί με την μαρινάδα του, αν έχουμε χρόνο, για 10-20 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλες φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Επίσης κόβουμε σε ροδέλες τις κόκκινες πιπεριές και βάζουμε τα υλικά μας στη γάστρα με το κρέας.
Δείτε ακόμα Σκορδάτο χοιρινό με ρύζι
Επίσης προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τις πατάτες κομμένες σε κύβους και ανακατεύουμε το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά μας με τα χέρια στη γάστρα. Ρίχνουμε τον χυμό από το άλλο μισό λεμόνι, 100 ml ελαιόλαδου και επιπλέον καπνιστή πάπρικα.
Προσθέτουμε επίσης περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε την γάστρα. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Μετά τις 2 ώρες, ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Tips για το χοιρινό στο φούρνο με πατάτες και τυριά
Αντί για θυμάρι μπορούμε να βάλουμε ρίγανη. Μπορούμε να μην ανοίξουμε και καθόλου το καπάκι της γάστρας. Γίνεται και σε ταψί.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή