Close

Η συνταγή της Κυριακής : Κοτόπουλο αλά κρεμ

Η συνταγή της Κυριακής : Κοτόπουλο αλα κρεμ

Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούμε για το Κυριακάτικό τραπέζι όποτε σε μισή ώρα έχουμε φαγητό λουκούμι που θα φάει όλη η οικογένεια

Συνταγή και Υλικά για κοτόπουλο αλά κρέμ

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1½ φλ. ξερό κρασί
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Η συνταγή της Κυριακής : Κοτόπουλο αλα κρεμ

Βάζετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι  και το σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει  και βγάλει  τα υγρά του.

Προσθέτετε τα μανιτάρια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνετε αν απαιτείται λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου καλά και από τις δυο πλευρές. Μετά τα αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και καλά και συνεχίζετε να σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να “ασπρίσει” στο κέντρο του και πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα εξωτερικά.

Δείτε ακόμη Οικονομικό φαγητό με κοτόπουλο από το Live Kitchen

Η συνταγή της Κυριακής : Κοτόπουλο αλα κρεμ

Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε μέχρι να εξατμισθεί όλο το αλκοόλ. Μετά ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα μανιτάρια  και ανακατεύτε όλα τα υλικά μαζί για 2 λ.
Συνεχίζετε ρίχνοντας μέσα τη κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει για 4 λ περίπου ή μέχρι να “δέσει” η κρέμα σας. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη σβήνετε το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε από επάνω Μια γεναία χούφτα παρμεζάνα . Ανακατεύετε απαλά και αφήνετε το φαγητό σας πάνω στο σβησμένο μάτι για να λιώσει το τυρί.

Το συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή πουρέ.

Tips για κοτόπουλο αλά κρεμ

Μπορείτε να παραλείψετε το κρασί και να βάλετε ζωμο κοτόπουλο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον που θα το σοτάρετε με το κρεμμύδι, πιπεριές όπως επίσης και κάρυ ή σαφραν.

Η φωτογραφία είνα ιτης φίλης μας ελενη ρισσακη