Η τέλεια νηστίσιμη συνταγή για την Τετάρτη αλλά και για κάθε άλλη ημέρα της εβδομάδας. Κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
- καλαμαρακια 3 μεγάλα
- ελαιολαδο Λίγο
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- πιπεριά 1 κόκκινη
- ντοματα 3 φρέσκες
- πελτές ντομάτας 100 γραμμάρια
- ντοματίνια 4-5
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ουζο 1 σφηνάκι
Υλικά
Την Καθαρά Δευτέρα, την Σαρακοστή και γενικά κάθε περίοδο νηστείας τα θαλασσινά είναι από τις πρώτες μας επιλογές. Όπως επίσης από την πρώτη μας επιλογή θα είναι και αυτά τα κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι για την Τετάρτη!
Δείτε ακόμα Καλαμαράκια σωτέ με λαχανικά
Είναι μία νηστίσιμη και πεντανόστιμη συνταγή με καλαμαράκια που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Με άρωμα ούζου, είναι ο τέλειος μεζές αλλά και μία εξαιρετική λύση για μεσημεριανό. Για να ξεφύγουμε επιτέλους από τα τηγανιτά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την συνταγή της Τετάρτης: Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι
Εκτέλεση για την συνταγή της Τετάρτης: Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι
Αρχικά πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Στην συνέχεια σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα καλαμαράκια και αφού πάρουν χρώμα, σβήνουμε το φαγητό με το ούζο.
Δείτε ακόμα Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες φρέσκες ντομάτας, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα καλαμαράκια.
Εκτέλεση για το ρύζι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών και περιμένουμε να λιώσει ο κύβος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.
Tips για την συνταγή της Τετάρτης: Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι
Πρέπει να έχουμε το νου μας καθώς βράζει γιατί το ρύζι απορροφά εύκολα το νερό και μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και επιπλέον νερό μέχρι να γίνει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος ενημερώνει τον Κουράκο για την απαγωγή και η καταδίωξη αρχίζει
- Νεκρό το 3 χρονο παιδί μετά από πυροβολισμό στο Μαρκόπουλο
- Luxury Christmas decor: Ιδέες για πολυτελής διακόσμηση τα Φετινά Χριστούγεννα
- Άγιος Έρωτας : Η Θάλειας μοιάζει πλέον τελείως απρόβλεπτη και κάνεις δεν ξέρει το επόμενό της βήμα
- Grand Hotel : O Ιορδάνης βρίσκει ένα νεκρό στο κρεβάτι του