Ο Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ είναι μια εναλλάκτική πρόταση για τις ημέρες που νηστεύουμε, η απλά αν δεν μας αρέσει ο κιμάς και η μπεσαμελ.
- πατατες 4
- ελαιολαδο Κατά βούληση
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
- σκορδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- ρίγανη Κατά βούληση
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Σήμερα θα δοκιμάσουμε έναν Vegan μουσακά χωρίς μπεσαμέλ σκέτη απόλαυση . Αυτός ο Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ είναι πεντανόστιμος, πανεύκολος, νηστίσιμος, χωρίς μπεσαμέλ και vegan, φυσικά και μπορούν να τον απολαύσουν μικροί και μεγάλοι ενώ είναι και σκέτο στολίδι σε εμφάνιση .
Μπορούμε να τον φτιάξουμε σε κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο . Όμως εξαιτίας της εξαιρετικής του εμφάνισης μπορούμε να το ενσωματώσουμε και σε κάποιον επίσημο μπουφέ σαν vegan γεύμα για να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε καλεσμένου μας .
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
25′-30′ Χρόνος Ψησίματος
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
6-7 Μερίδες
INGREDIENTS
4 potatoes
olive oil
1 tsp sweet paprika
Oregano
1 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
——————————————-
600 g oyster mushrooms
1 medium onion
olive oil
300 g canned tomato
A little water
1,5 tsp salt
Pepper
——————————————-
3 small eggplants
olive oil
salt
pepper
oregano
1/2 tsp garlic powder
——————————————
25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
4 Kartoffeln
Olivenöl
1 TL süßer Paprika
Oregano
1 TL Salz
1/4 TL Knoblauchpulver
——————————————-
600 g Austernpilze
1 mittelgroße Zwiebel
Olivenöl
300 g Tomaten aus der Dose
Ein wenig Wasser
1,5 TL Salz
Pfeffer
——————————————-
3 kleine Auberginen
Olivenöl
Salz
Pfeffer
Oregano
1/2 TL Knoblauchpulver
——————————————
25x30cm
Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ: Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρές φέτες τις πατάτες και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι , πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά. Τις ρίχνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκ . και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε ένα κρεμμύδι το σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη και λίγο νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά. Ρίχνουμε τον κιμά από μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
Δείτε ακόμα Ο Νηστίσιμος Μουσακάς του Παναγιώτη Παπαδάκη
Προσθέτουμε αλάτι , ελαιόλαδο, πιπέρι , σκόρδο σε σκόνη , ρίγανη και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις βάζουμε στην σειρά πάνω από τον κιμά με τα μανιτάρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
Σερβίρουμε με ντοματίνια ή με ότι άλλο μας αρέσει. Πεντανόστιμη οικονομική και νηστίσιμη συνταγή με έναν αλλιώτικο μουσακά για όλη την οικογένεια!! Καλή σας επιτυχία!!
δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια