Close
Πεντανόστiμα ταρτάκια με κιμά και τυρια!

Έχετε βαρεθεί τις πίτες και θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό?Σας έχουμε την λύση…Πεντανόστιμα αλμυρά ταρτάκια με κιμά που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους αγαπημένους σας!Υπέροχη ιδέα για τον μπουφέ των πάρτυ,τα οικογενειακά τραπέζια,ακόμα και για σνάκ για τα παιδάκια σας!!!!!

Υλικα
140g  κρύο βούτυρο , κομμένο σε κύβους
225g  αλεύρι
1πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού
1-2 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό

Συστατικά για τον κιμά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
Πιπέρι
3 κόκκους μπαχάρι
½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι  ξερό και 1 φρέσκο ψιλοκομμένα
Μια μεγάλη κουτάλα της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
1/4  κεφαλοτύρι
1/4 ρεγκάτο
1/4 τριμμένη παρμεζάνα



Μαγειρεύοντας τον κιμά

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι να κάψει.
Σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι με τον κιμά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα.
Τον σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπαχάρι και το πιπέρι.
Κατόπιν προσθέτουμε  και το κουκουνάρι.  Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ένα νεροπότηρο νερό. Αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε τα τυριά (εκτος απο την παρμεζάνα) και ανακατεύουμε.



Φτιάχνοντας τα ταρτάκια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το αλάτι.Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια προσθέτοντας 1-2 κουταλάκια του γλυκού νερό,μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την ζύμη μας στο ψυγείο για μισή ώρα.
Φτιάχνοντας τα ταρτάκια κιμά
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2-3 χιλιοστά και κόβουμε περίπου 18 κυκλάκια με έναν κόπτη ζύμης ή ένα φαρδύ ποτήρι.
Τοποθετήστε τα  σε ελαφρά λαδωμένα ταψάκια για cup cakes  και με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με τον κιμά ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Αλείψτε τις κορυφές της  ζύμη με χτυπημένο αυγό και ψήστε στο φούρνο για 12 – 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.