ΝΑΓΛΥΦΑ COOKIES
Υλικά
400 γρ αλεύρι
125 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
Βάλτε σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για να σχηματίσουν μια μπάλα.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ή τρία κομμάτια και ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας.
Τοποθετήστε μια ανάγλυφη ματ επιφάνεια (mat ή βελονάκι) στο επάνω μέρος της ζύμης και με τον πλάστη, ελαφρά κυλήστε στην ζύμη για να μείνει το αποτύπωμα. Αφαιρέστε προσεκτικά .
Καταψύξτε την ζύμη για 30 λεπτά, ή παγώστε για μερικές ώρες.
Χρησιμοποιείστε ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων για να κόψετε τα μπισκότα, και μεταφέρετε τους σε ένα φύλλο ψησίματος. Παγώστε για άλλα 15 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 C και ψήνετε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στα άκρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Εάν δεν έχετε μια ανάγλυφη ματ επιφάνεια ή βελονάκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ανάγλυφο γυαλί, ή ένας διακοσμητικός πλάστης.
Για να μην αρπάξουν χρώμα τα μπισκότα σας από κάτω χρησιμοποιήστε 2 φύλλα λαδόκολλας!