Και όμως αυτά τα παγωτά δεν λιώνουν!!
- τρούφα Πολύχρωμη
- σοκολατάκια Maltesers
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΤΑ ΠΑΓΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ…ΛΙΩΝΟΥΝ
Κομμάτια 20
Χωνάκια παγωτού
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Γλάσο royal icing( πατηστε για να δείτε τη συνταγη)
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Φτιάξτε τις μπάλες από κέικ.
Πάρτε το κέικ και θρυμματίστε το με τα χέρια σας σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα τη Μερέντα και πλάστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, θρυμματίστε και ξαναπλάστε αρκετές φορές το μείγμα. Πλάστε το σε μικρές μπάλες και βάλτε τις στο ψυγείο σε ένα ταψί για 1 ώρα.
Βάλτε την κουβερτούρα σε ένα μικρό μπολ και λιώστε τη για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Βουτήξτε μέσα το χείλος από τα χωνάκια και βάλτε τα για 20′ στο ψυγείο. Βγάλτε τα και τοποθετήστε μέσα τις μπάλες κέικ και αφήστε τα στο ψυγείο για 20′.
Φτιάξτε το γλάσο.
Βουτήξτε μέσα στο γλάσο τα χωνάκια και αφήστε τα να σταθούν. Ρίξτε 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γλάσο, ανακατέψτε και περιχύστε με αυτό τα χωνάκια. Γαρνίρετε με πολύχρωμη τρούφα. Στολίστε στην κορυφή από ένα maltesers
Μπορείτε να ρίξετε όποιο χρώμα ζαχαροπλαστικής θέλετε μέσα
στο γλάσο σας και να φτιάξετε πολλά διαφορετικά χρωματιστά χωνάκια.
Συχνά λάθη
Δεν αφήνουμε τα χωνάκια με το κέικ στο ψυγείο να παγώσουν και να σταθούν, με αποτέλεσμα όταν τα βουτάμε μέσα στο γλάσο να ξεκολλάνε και να πέφτουν μέσα. Πρέπει να τα αφήσουμε τουλάχιστον μισή ώρα.
photos : glykes treles
Πηγή: glykestreles