Υπέροχες, εύκολες και γρήγορες συνταγές για τοστάκια που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους!!!
Υλικά για 4 τοστάκια
8 φέτες ψωμί του τοστ
4 φέτες ζαμπόν η γαλοπούλας
Τριμμένο τυρί edam , gouda
Μπεσαμέλ
Η μπεσαμέλ είναι μια απλή άσπρη σάλτσα από αλεύρι, βούτυρο και γάλα.
Λειώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι .
Χτυπάμε σε 1 φλιτζάνι γάλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
ανακατεύοντας τα όλα μαζί μέχρις ότου η σάλτσα σιγοβράζει και πήξει.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Δείτε ακόμα: Καλοκαιρινή αλμυρή τούρτα με ψωμί του τοστ που θα κάνει πάταγο
Όταν πήξει η μπεσαμέλ, απλώστε το στο ψωμί –και στις 8 φέτες έτσι ώστε να έχετε οκτώ φέτες ψωμί με σάλτσα καλύπτοντας και τις γωνίες κάθε φέτας. Τοποθετήστε το ζαμπόν στις τέσσερις από τις φέτες
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί στην κορυφή και στις οκτώ φέτες ψωμί: τα τέσσερα με το ζαμπόν, και οι τέσσερις χωρίς.
Καλύψτε τις φέτες σάλτσα/ζαμπόν/τυρί με τις φέτες σάλτσα/τυρί.
Έτσι, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, έχετε ψωμί, σάλτσα, ζαμπόν, τυρί, ψωμί, σάλτσα, τυρί.
Τοποθετήστε το σάντουιτς σε ένα φύλλο ψησίματος.
Δείτε ακόμα: Σουφλέ με ψωμί του τοστ ιδανικό για παιδικό κολατσιό!!!
Ψήνετε τα τοστ σε προθερμασμένο φούρνο 175 C για 15 έως 20 λεπτά, έως ότου λειώσει το τυρί .
Απολαύστε τα και Καλή σας όρεξη!!!
ΤΟΣΤΑΚΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΓΟ
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Αυτό είναι ένα τριπλό σάντουιτς, έτσι για δύο σάντουιτς, ξεκινήστε με έξι φέτες ψωμί. Βουτυρώστε τα δυο από αυτά, από τις δύο πλευρές .αυτές θα είναι το μεσαίο στρώμα του ψωμιού.
Δείτε ακόμα: 2 Εύκολες συνταγές για γλυκά με ψωμί του τοστ!
Έχουμε λοιπόν από κάτω προς τα επάνω:
Ψωμί 1 ή 2 φέτες του ζαμπόν 1 ή 2 φέτες γαλοπούλας βουτυρωμένα φέτες ψωμί 1 ή 2 φέτες τυρί Γκούντα η ενταμ ,Και μια άλλη φέτα ψωμί από πάνω.
Για το πανάρισμα
Χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές γάλα ή μισό γάλα και μισό νερό και 1 μεγάλο αυγό.
Βυθίστε κάθε σάντουιτς στο αυγό πρώτα μία πλευρά, στη συνέχεια, το άλλο.
Λιώνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σεχαμηλή θερμότητα σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψάκι.
Όταν το βούτυρο κάψει τοποθετήστε το σάντουιτς στο τηγάνι. Μαγειρέψτε έως ότου πάρει χρώμα .Αν απορροφηθεί όλο το βούτυρο, προσθέστε μια άλλη κουταλιά στο τηγάνι, αφήνοντάς το να λιώσει πριν από το τηγάνισμα στην άλλη πλευρά του το σάντουιτς, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή και φώτο από: kingarthurflour
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα άρθρα μας με ένα κλικ
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια