Ενα ιδιαίτερο ,γευστικό λικέρ ,με φυσικές αρωματικές ύλες, που δίνουν ενα ελαφρύ άρωμα μπανάνας!!
Υλικά
1 κιλό μπανάνες ( ώριμες)
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
500 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από1 λεμόνι
Ξυλάκι κανέλλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες.
Σε ενα αποστειρωμένο βάζο , βάζουμε στρώσεις μπανάνας με ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού και την κανέλα,όταν τελειώσουν όλα τα υλικά ( ή στρώσεις) μας ρίχνουμε το τσίπουρο ή βότκα και το αφήνουμε για 3 εβδομάδες κλειστό , 15 μέρες στον ήλιο και 10 ημέρες σε δροσερό μέρος ,ανακατεύοντας καθημερινά να μην μαυρίσει η μπανάνα.
Όταν είναι πια έτοιμο ,το σουρώνουμε σε μια κατσαρόλα και το δίνουμε μια βράσει για ένα 5 λεπτό.
Με το που κρύωσει το λικέρ μας το τοποθετούμε σε μπουκάλια…και είναι έτοιμο για κέρασμα!!!!
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο Facebook: Οι Συνταγές της Κυριακής
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα