Συνταγή για αλμυρό ρολό πίτσας. Νόστιμο αλμυρό ρολό πίτσας με αλλαντικά, καλαμπόκι και μιξ τυριών.
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- νερό 200 ml
- ελαιολαδο 100 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 1 κιλό
- ζαχαρη 2 κουταλιές
- Γάλα φρέσκο 400 ml
- αυγα 2
- αλατι 1 κουταλάκι
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας Λίγη
- ρίγανη Κατά βούληση
- πιπεριά Κατά βούληση πολύχρωμες
- αλλαντικά Αρκετά της αρεσκείας μας
- καλαμποκι 1-2 κονσέρβες
- μπεικον 1-2 συσκευασίες
- μιξ τυριών Κατά βούληση τριμμένο
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
Αν ψάχνατε κάτι πρωτότυπο για τον μπουφέ σας εμείς σας βρήκαμε κάτι πολύ ξεχωριστό, νόστιμο και πρωτότυπο από τους αγαπημένους μας foodacholics. Μιλάμε φυσικά για το αλμυρό ρολό πίτσας που θα το γεμίσουμε με αλλαντικά της αρεσκείας μας, κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας, καλαμπόκι και χρωματιστές πιπεριές.
Είναι ένα εξαιρετικό αλμυρό ρολό που στην γεύση θυμίζει σκεπαστή πίτσα και φυσικά είναι πεντανόστιμο. Περιέχει επίσης και μπέικον οπότε καταλαβαίνετε ότι η νοστιμιά του είναι δεδομένη. Αξίζει να εμπλουτίσετε με αυτό τον μπουφέ σας ή να το φτιάξετε για να το απολαύσετε με τους δικούς σας ανθρώπους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Αλμυρό ρολό πίτσας:
Εκτέλεση
Στην αρχή διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα μας. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ενσωματώνουμε παράλληλα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη. Βάζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά για να φουσκώσει.
Μετά τα 45 λεπτά την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε τα δύο μέρη της ζύμης σε φύλλα. Στην μία άκρη του φύλλου απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας, τα αλλαντικά, την ρίγανη, το καλαμπόκι, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το μπέικον και το κίτρινο τριμμένο τυρί.
Δείτε ακόμα Γεμιστό ρολό κοτόπουλο με σάλτσα λαχανικών
Διπλώνουμε όπως θα δούμε στο βίντεο παρακάτω και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις στρίβουμε και τις τυλίγουμε σε ρολά. Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν. Αν το φτιάξετε για παιδιά καλό είναι να βάλετε σπιτικά αλλάντικα.
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr