Μια συνταγή για υπέροχες, πολύ εύκολες και πολύ γρήγορες τηγανίτες μπανάνας με 3 μόνο υλικά, έτοιμες σε 15 λεπτά στο πιάτο σας για να τις απολαύσετε.
Υλικά
•2 ώριμες μπανάνες
•4 μεγάλα αυγά
•1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
Εκτέλεση
1.Λιώνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν προσθέτοντας σταδιακά και το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό.
2.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους ζεσταίνετε ένα κ.γ. βιτάμ. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε λίγο από το χυλό, περιστρέφετε το τηγάνι να “απλωθεί” ο χυλός και σιγοψήνετε για 3-4′ . Μόλις δημιουργηθούν “τρυπούλες” στην επιφάνεια τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 2′.
3.Σερβίρετε τις τηγανιτες και τις απολαμβάνετε με ζεστό μέλι & καρύδια, ή σιρόπι σοκολάτας ή μπανάνας, με ζάχαρη άχνη κανέλα και κομμάτια φρέσκιας μπανάνας.
1.Λιώνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν προσθέτοντας σταδιακά και το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό.
2.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους ζεσταίνετε ένα κ.γ. βιτάμ. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε λίγο από το χυλό, περιστρέφετε το τηγάνι να “απλωθεί” ο χυλός και σιγοψήνετε για 3-4′ . Μόλις δημιουργηθούν “τρυπούλες” στην επιφάνεια τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 2′.
3.Σερβίρετε τις τηγανιτες και τις απολαμβάνετε με ζεστό μέλι & καρύδια, ή σιρόπι σοκολάτας ή μπανάνας, με ζάχαρη άχνη κανέλα και κομμάτια φρέσκιας μπανάνας.