Ιδέα για κολατσιό: Μπισκότα με καστανή ζάχαρη
Τι χρειαζόμαστε:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
40 γρ. γάλα φρέσκο
40 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
έξτρα καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα ή τριμμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση
Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στο mixer και ζυμώνουμε με το ειδικό εξάρτημα μέχρι να γίνουν ένα
Παίρνουμε το ζυμάρι, το τοποθετούμε σε διαφανή μεμβράνη, το πατάμε λίγο με το χέρι μας να απλώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
Βγάζουμε το ζυμάρι απο το ψυγείο, παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε στρογγυλά μπισκοτάκια με το χέρι
Τοποθετούμε λαδόκολλά στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τα μπισκότα
Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη ή αν θέλουμε με τριμμένο αμύγδαλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 με αέρα και ψήνουμε τα μπισκότα έως ότου ροδίσουν(περίπου 15 -με 20 λεπτα)
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου
Δείτε και εδώ πολλές συνταγες για μπισκοτα
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη