Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της κολοκύθας στην υγεία μας…Πηγή βιταμινών,απαραίτητη για την παιδική ανάπτυξη…Πώς όμως θα πείσουμε τα μικρά μας να την φάνε?Πανεύκολα!!!!!Σας έχω την τέλεια συνταγή για μπισκότα κολοκύθας που θα ξετρελάνουν τους μικρούς σας γαστρονόμους!!!!!!!!!!!!
Συστατικά
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας(βρασμένη κολοκύθα περασμένη στο μπλέντερ)
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για το γλάσσο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί το 1/2 φλυτζάνι του βουτύρου και της λευκής ζάχαρης. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το αυγό, και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και κτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το μείγμα στο αλέρι.
Στρώνουμε ένα αντικολλήτικο χαρτί σε ενα ταψάκι και με ενα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και φτιάχνουμε μπαλίτσες.Τις πιέζουμε με τις παλάμες ελαφρά δημιουργώντας κυκλικό σχήμα.
Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Για το γλάσσο
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ενα παχύρευστο μείγμα.Αλείφετε τα μπισκότα με το γλάσσο……