Close
Burger με μπιφτέκι σόγιας για μικρούς και μεγάλους

Ένα μπέργκερ που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα κανονικά. Με ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
1 συσκευασία (170 γρ.) βιολογική σόγια σε μορφή κιμά
1-2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
2 κ. σ. κέτσαπ
1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Κόλιανδρος
1/2 φλ. τσ. φαρίνα
1/2 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά & επιπλέον για πασπάλισμα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
8 μεγάλα κόκκινα (περίπου 1 για κάθε μπιφτέκι) κρεμμύδια
3-4 κ. σ. κέτσαπ
1-2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή

ΓΙΑ ΤΑ BURGER
ψωμάκια για hamburger
8 φέτες ντομάτα
μαρούλι

Δειτε επίσης Γίγαντες φούρνου για το νηστίσιμο τραπέζι

Οδηγίες

Για το Μπιφτέκια
Βάζουμε τη σόγια να βράσει.
Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε καλά την αφήνουμε να στραγγίσει.
Τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να φύγει το περιττό νερό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και αφού τα πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Για την Σάλτσα Μπάρμπεκιου
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Μόλις μαραθούν κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μελώσουν.
Προσθέτουμε το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή σάλτσα.
Για τα Burger
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
Αλείφουμε και τα δύο μέρη με τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαρούλι και το μπιφτέκι.

Πηγή: ola-nistisima.gr