Συνταγή για Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο . Σούπα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο που πραγματικά είναι πολύ λαχταριστή για τα παιδιά.
- κιμά κοτόπουλο 1 κιλό
- φρυγανιά 1 κουταλιά της σούπας
- ρυζι 3-4 κουταλιές της σούπας γλασέ
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αυγα 1
- άνηθος Κατά βούληση
- μαιντανος Κατά βούληση
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
Υλικά
Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα μία γιορτή κραιπάλης. Λίγο η νηστεία των Χριστουγέννων, λίγο που στην Ελλάδα νομίζουμε ότι η διασκέδαση ξεκινάει από το στομάχι, κάθε φορά που τελειώνουν τα Χριστούγεννα όλοι μας μετράμε τουλάχιστον 5 κιλά πάνω στην ζυγαριά.
Μετά τα Χριστούγεννα θέλουμε συνταγές νόστιμες και πιο έλαφριές. Έτσι βρήκαμε για εσάς μία πεντανόστιμη σούπα με γιουβαρλάκια από κιμά κοτόπουλου.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες
Ελαφριά, πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο αφού έχουν ως βασικό συστατικό τους το κοτόπουλο που ως γνωστόν, μετά την γαλοπούλα, είναι το αγαπημένο φαγητό των Χριστουγέννων.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο:
Εκτέλεση για τον κιμά κοτόπουλο
Παίρνουμε τον κιμά κοτόπουλο και τον βάζουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το ρύζι γλασέ, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κρεμμύδι τριμμένο και το ελαιόλαδο. Πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά μας και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια κοτόπουλου
Αφού περάσει η 1 ώρα πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας και στην συνέχεια τα περνάμε ένα ένα από αλεύρι για όλες τις χρήσεις έτσι ώστε να γίνουν πιο αφράτα. Παίρνουμε μία πλατιά κατσαρόλα και ρίχνουμε 5 ποτήρια νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το καρότο κομμένο σε φέτες.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και αφού πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μας και το επιπλέον ρύζι. Αφού βράσουν αρχικά σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια σε χαμηλή φωτιά ξεκινάμε το αυγολέμονο.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο
Στο μούλτι προσθέτουμε το αυγό και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε τα υλικά μας καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο καυτό ζουμί από αυτό που έβρασαν τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο κουνώντας την παράλληλα. Κλείνουμε το καπάκι για 5 λεπτά για να πάρει μία φωτιά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε το Μενού Χριστουγέννων 2021 με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024