Συνταγή για Γλυκά παξιμάδια χωρίς ζάχαρη. Γλυκά παξιμάδια χωρίς ζάχαρη με στέβια, ταχίνι και αλεύρι ολικής άλεσης για την δίαιτα ή για ένα υγιεινό κολατσιό.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1/2 ποτήρι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- στέβια 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική
- ελαιολαδο 1/2 ποτήρι
- ταχίνι 2 κουταλιές της σούπας
- αυγα 2
- Γάλα φρέσκο 1/2 ποτήρι light
- βανίλια 1
- μαχλέπι 2 κουταλάκια του γλυκού
- μαστιχα 1 κουταλάκια του γλυκού Χίου
- ουζο 2 κουταλιές σούπας
- βρωμη 90 γραμμάρια νιφάδες
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλεύρι ολικής άλεσης Όσο πάρει
Υλικά
Πολύ συχνά προτιμούμε μερικά παξιμάδια για να δώσουμε στα παιδιά μας στο σχολείο μαζί με λίγο τυρί, ντοματούλα και ό,τι άλλο αρέσει στο παιδί. Επίσης με τα παξιμάδια φτιάχνουμε πεντανόστιμους ντάκους στην διατροφή ή τα τρώμε με λίγο κοτάτζ τσιζ σαν σνακ.
Γενικότερα τα παξιμάδια είναι πεντανόστιμα και υγιεινά και σήμερα θα φτιάξουμε τα δικά μας μοσχοβολιστά γλυκά παξιμάδια χωρίς ζάχαρη με μαστίχα Χίου, μαχλέπι, αλεύρι ολικής άλεσης και στέβια. Γλυκά παξιμάδια χωρίς ζάχαρη, με βρώμη για επιπλέον νοστιμιά, γεμάτα βιταμίνες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Γλυκά παξιμάδια χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση για τα παξιμάδια
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού μαζί με την στέβια και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, την μαστίχα Χίου και την βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάζουμε το ούζο και το φρέσκο γάλα. Ρίχνουμε το ταχίνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περνάμε την βρώμη από το μπλέντερ μέχρι να την κάνουμε σκόνη και την βάζουμε και αυτή μέσα στο μείγμα μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Ξεκινάμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ολικής άλεσης δουλεύοντας παράλληλα με τα χέρια μας το μείγμα. Σταματάμε βάζουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια.
Δείτε ακόμα Παξιμάδια γλυκάνισου
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την πλάθουμε σε μπαστούνι, κόβουμε το μπαστούνι σε παξιμάδια και βάζουμε τα παξιμάδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Tips για τα γλυκά παξιμάδια χωρίς ζάχαρη
Αντί για κρυσταλλική στέβια μπορείτε να βάλετε ίδια ποσότητα μέλι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Vasia Zaglara
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr