ΓΛΥΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟΣ μέ ΓΑΛΑ καί ΦΕΤΑ … 🙂 ! Τό κρύο καί ή Τραχανόσουπα πάνε αντάμα … ! ! ! Ό Τραχανάς έχει τή πρώτη θέση στό τραπέζι τών Ρουμελιωτών ! ” Βράδυ, πρωί καί δειλινό, κακομοίρη τραχανό “, έλεγαν οί παλιότεροι καί κάτι … θά ήξεραν … ! ! ! Είτε άσπρος, είτε κοκκινιστός, είναι εύκολος στό μαγείρεμά του !
Ό Τραχανάς είναι αντιπροσωπευτικό πιάτο τής παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, χαμηλό σέ θερμίδες, λίγων λιπαρών, μέ θρεπτική αξία αντίστοιχη αυτή τού κρέατος.
Δείτε ακόμη:Μπάμιες με τραχανά και φέτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 μέ 4 ΑΤΟΜΑ:
- 1 ποτήρι τού κρασιού τραχανά
- 3 ποτήρια νερό Ελαιόλαδο – Αλάτι
- 150 γρ. φέτα σκληρή
- Γάλα φρέσκο.. περίπου 150 ml
Δείτε ακόμη: Τραχανάς με γλυκοπατάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σέ βαθύ σκεύος ρίχνουμε τό νερό καί όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τό ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά καί ρίχνουμε τόν τραχανά. Σέ 15 λεπτά περίπου προσθέτουμε τό γάλα καί αφήνουμε νά βράσει γιά 10 λεπτά ακόμη. Λίγο πρίν τόν κλείσουμε, προσθέτουμε καί τή φέτα κομμένη σέ κυβάκια ή θρυμματισμένη μέ τό πιρούνι.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΖΕΣΤΟΣ καί ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ … ! ! !
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips