Γιατί ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ χρειάζεται ο καθένας μας και πιο πολύ τα παιδιά μας…
Για σήμερα Κριτσίνια Ολικής Άλεσης. (Η αρχική συνταγή ανήκει στη Γεωργία Μ. από το Ηράκλειο)
ΥΛΙΚΑ
• 1 και 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 και 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• 1 κούπα άσπρο κρασί
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 1/2 κ.γλ. αλάτι
• 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• Μια πρέζα ζάχαρη
• 2 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος
• Λιναρόσπορος κοπανισμένος, πίτυρο βρώμης, ηλιόσπορος, παπαρουνόσπορος ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας μας για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το μπείκιν πάουντερ, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο και σιγά σιγά τα κοσκινισμένα άλευρα και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή επιπλέον ελαιόλαδο.
• Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της.
• Πλάθουμε μακρόστενα “κορδόνια” και τα πασπαλίζουμε με τα υλικά πασπαλίσματος της επιλογής μας.
• Τα αφήνουμε για ακόμα κανένα μισάωρο να ξαναφουσκώσουν.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200º C για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη