Μαμαδίστικα κουλουράκια πορτοκαλιου
Υλικά
1 ποτήρι σπορελαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλι
1 κγ σόδα
1 κγ μπέικιν
λιγο αλατι
κανέλα γαρύφαλλο μοσχοκαρυδο
1 σφηνάκι κονιάκ
το ξύσμα του πορτοκαλιού
και αλευρι φαρίνα όσο πάρει (περίπου ένα κιλό)
Εκτέλεση
Η ζύμη να ειναι μαλακή και να μην κολλάει. Χτυπάμε λάδι με ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει μεσα σε αυτόν την σόδα. Χτυπάμε και πρεοσθετουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Το αλευρι στο τελος και λιγο λιγο( περίπου ενα κιλό) ψηνουμε στους 180 αέρα μέχρι να κοκκινισουν, αν θελουμε αλείφουμε με κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Γίνονται τραγανα απο έξω και αφρατα μεσα. Μοσχομυριζουν!