Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
Μισό κιλό κιμά κοτόπουλου από φιλέτο στήθος
1 κολοκυθάκι
1 μεγάλο καρότο
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
20 φύλλα φρέσκο σπανάκι
Λάδι
Ρίγανη
Μαιντανός
Ντοματες
Για τα λαχανικά:
6 πατάτες
6 καρότα
1 πράσο
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
Εκτέλεση:
Πρώτο Βήμα είναι να καθαρίσουμε καλά το σπανάκι! Εγώ στο σπανάκι ξεπλυνα Το κάθε φύλλο ξεχωριστά πολλές φορές και πολύ καλά!
Σε ένα Μπολ βάζουμε τον κιμά, το καθαρισμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, την βρώμη, όλα τα λαχανικά τριμμένα, τρεις κουταλιές της σούπας λάδι, ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, λιγο μαιντανο! Πλάθουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, η ποσότητα αυτή μας βγάζει περίπου 13 μπιφτεκακια! Εγω τα εκανα στρογγυλα!
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από τις ντομάτες τις οποίες έχουμε άλεσει, Λίγο λαδάκι, ρίγανη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση!
Όταν βράσει η σαλτσα ντομάτας Βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτα, Πάντα σε χαμηλή φωτιά!
Όταν περάσουν τα 40 λεπτα βάζουμε μέσα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε μετρια κυβάκια, τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο, το κρεμμυδάκι!
Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτα!
Το φαγητό μας είναι έτοιμο και το κυριότερο μαγειρέψαμε σε μία κατσαρόλα τα πάντα!!!
Καλή όρεξη!
*Αν η συνταγή προορίζεται για παιδιά άνω του 1 έτους μπορούμε να βάλουμε και αλάτι!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Inside Motherhood