Είναι απλά τέλειο!!!
Υλικά
-1/2 με 3/4 της κούπας ρύζι γλασέ
-3 κούπες νερό
-1/3 κουτ.γλ αλάτι
-1 κούπα περίπου ζάχαρη
-4 κ.σ ανθός αραβόσιτου βανίλια η 4 κ.σ κορν φλάουερ και 2 καψουλάκια βανίλιας
-1 κουτί γάλα εβαπορέ (400γρ)
-1 1/2 κουτί νερό (απ’ το εβαπορέ) (600γρ)
-Κανέλα για πασπάλισμα
-100γρ κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη (αν το κάνουμε σοκολατένιο το ρυζόγαλο)
1 κούπα=250γρ.
Κάτω από τη βρύση μέσα σε ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε το ρύζι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και αφού βράσει ρίχνουμε το αλάτι και το ρύζι.
Το σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το νεράκι του.
Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε το εβαπορέ μαζί με το νερό απ’ το εβαπορέ και το άνθος η το κορν φλάουερ με τις βανίλιες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και σε μεσαία φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε.
Αφού μείνει λίγη ώρα στα μπολάκια το ρυζόγαλο σφίγγει και αφού κρυώσει είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Αν θέλουμε να το κάνουμε με σοκολάτα γάλακτος όταν είναι έτοιμο πριν το σερβίρουμε στα μπολάκια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και σερβίρουμε στα μπολάκια πασπαλίζοντας από πάνω κακάο γλυκό τύπου καοτονικ!
Helen Makrodimitri