Τα αγαπημένα μπιφτέκια των παιδιών μου !
Τα μπιφτέκια αυτά είναι άριστη πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου λόγω της γαλοπούλας και φυτικών ινών λόγω των λαχανικών και της βρώμης. Η γλυκοπατάτα είναι ένα σούπερ τρόφιμο αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες,βιταμίνη Β6 ,βιταμίνες Α και C .Παρόλο πού είναι γλυκιά έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη .
Υλικά 6 μερίδες
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
8 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
2 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Λίγο μαϊντανό
2 αυγά
1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το μείγμα
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι για το πλάσιμο των μπιφτεκιών
Για τον πουρέ Γλυκοπατάτας:
2 μέτριες γλυκοπατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια)
2 μέτριες πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια)
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
1 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τσένταρ
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι νερό
Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπόλ και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.Το μείγμα θα πρέπει να είναι υγρό και αφράτο
Παίρνουμε το μπόλ (με τα ζυμωμένα υλικά) και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει λίγο το μείγμα.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Βγάζουμε το μπόλ απο το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια λαδώνοντας λίγο τα χέρια μας.Τα τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και πουρέ γλυκοπατάτας ή πουρέ κανονικής πατάτας.
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τις πατάτες λιγο αλάτι και 1 ποτήρι νερό.
Βράζουμε τις πατάτες σε σιγανή φωτιά.Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τοποθετούμε ξανά τις βρασμένες πατάτες στο κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά τις λιώνουμε με το πηρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ, προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα το ελαιόλαδο,το αλάτι και το πιπέρι μέχρι ο πουρές να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
Ρίχνουμε μέσα στον πουρέ την τριμμένο τσένταρ,το μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε!
Πηγή: cookpad.comΕιδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024