Υλικά
400γρ. “ρεβίθια χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό
2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες
1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Δείτε ακόμα: Ρεβύθια μαγειρεμένα με διαφορετικό τρόπο χωρίς ξάφρισμα !!!
Διαδικασία
Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Δείτε ακόμα: Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρεβύθια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να κάνει το φαγητό μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Aντωνία Κατή
Πηγή: olivemagazineΕιδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα