Σήμερα ένα δυναμωτικό φαγητό-φάρμακο για μεγάλους και παιδιά.
Σούπα μοσχάρι
Υλικά
4-5 μερίδες μοσχάρι ποντίκι ή και όχι
1 κρεμμύδι
3 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
3 φρέσκα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαιντανό
Λίγο σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
Μισή κούπα λευκό κρασί
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε και ξαφρίζουμε το μοσχάρι για 25 περίπου λεπτά στη χύτρα ή για 45 λεπτά περίπου στην κατσαρόλα. Σουρώνουμε σε μια λεκανίτσα το ζωμό από το μοσχάρι.
Σοτάρουμε αφού αλατοπιπερώσουμε καλά το κρέας και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και όλο τον ζωμό απο το μοσχάρι.
Συμπληρώνουμε νερό βρασμένο μέχρι να καλυφτούν όλα μας τα υλικά.
Τέλος, ρίχνουμε τον μαιντανό, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε χύτρα ή κατσαρόλα και βράζουμε άλλα 15 λεπτά χύτρα ή 25 λεπτά κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με λεμόνι και κρασάκι.
Καλή σας επιτυχία!
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και λίγο ρυζάκι στη σούπα μας.
Την crazymom θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook